Kattens små “gaver”

Glæden er “stor”, men nok mest set fra kattens side, når den stolt kommer hjem med sit bytte og viser frem til sin ejer. Skal man grine eller græde? Jeg glæder mig personligt over at katten har fanget noget. At jeg så personligt ikke kan bruge fangsten til noget, er bare øv. Katten mener det jo godt. Den vil bare dele sit bytte med mig, som var jeg dens lille killing. Men det er jeg ikke. Så jeg glæder mig istedet over at den holder bestanden af mus nede, så de ikke kommer ind i mit hjem. Mus er fint, men hvad med fugle? Dem er jeg knap så glad for at katten fanger. Jeg kan godt se at katten ikke er til den store gavn for den danske natur på dét område. Men hvad kan jeg gøre? Lade værre med at have ude kat? Det kommer ikke til at ske. Katten skal have lov til at være ude. Så må der nok ryge en fugl engang imellem. Det er vel den pris man må betale. Katten er trods alt et rovdyr der jæger og vi skal vel være glade for de har det instinkt. Så de kan holde musene væk fra mit hjem. Tak for “gaven” 🙂 Hvordan har I det med “gaverne”, både mus og fuglene?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *