En doven kat?

Er det for meget at pege fingre af andre, når man selv ikke er for god? Hold op hvor det her med at holde ferie og corona tider, kan være anstrengende. Det er jo mega hårdt ikke at lave noget. Jeg sidder og skriver dette, imens jeg ser på den ene af mine katte, der bare ligger som en død pels klat på spisebords stolen. På den ene side følger jeg mig misundelig. På den anden side, så begynder jeg at føle at den manglende energi, er en belastning. Hvorfor magter folk at stå op kl. 6 om morgenen..i deres ferie, for at tage ud og løbe 5 km? Det er da at pine sig selv….Gid det var mig:-D

Nææ så hellere være kat. De har altid en god undskylning for at dovne den. Eller har de? De sover altid med et halvt øre åbent. Lyden af en dåse, pose eller bare et køleskab, kan få dem til at vågne på magisk vis. Også selvom de har været ude og jage hele natten. Tænk hvis det var dig der havde været ude hele natten og jage (mad eller måske en partner 😉 ) Ville du så også lige løfte lidt på øjenlåget ved lyden af køleskabet der åbner kl tidligt om morgenen?

Jeg ville ønske jeg var kat nogen gange!

Kattens små “gaver”

Glæden er “stor”, men nok mest set fra kattens side, når den stolt kommer hjem med sit bytte og viser frem til sin ejer. Skal man grine eller græde? Jeg glæder mig personligt over at katten har fanget noget. At jeg så personligt ikke kan bruge fangsten til noget, er bare øv. Katten mener det jo godt. Den vil bare dele sit bytte med mig, som var jeg dens lille killing. Men det er jeg ikke. Så jeg glæder mig istedet over at den holder bestanden af mus nede, så de ikke kommer ind i mit hjem. Mus er fint, men hvad med fugle? Dem er jeg knap så glad for at katten fanger. Jeg kan godt se at katten ikke er til den store gavn for den danske natur på dét område. Men hvad kan jeg gøre? Lade værre med at have ude kat? Det kommer ikke til at ske. Katten skal have lov til at være ude. Så må der nok ryge en fugl engang imellem. Det er vel den pris man må betale. Katten er trods alt et rovdyr der jæger og vi skal vel være glade for de har det instinkt. Så de kan holde musene væk fra mit hjem. Tak for “gaven” 🙂 Hvordan har I det med “gaverne”, både mus og fuglene?